..:: Iron Man Elfeneri ::..

Android Telefonlar için OmniaTürk tarafından hazırlanmış güzel bir uygulama denemenizi ve destek olmanızı tavsiye ederiz.

[KURULUM] Omnia II Android 2.2 Froyo Beta3 18-10-2011

OmniaTurk/[KURULUM] Omnia II Android 2.2 Froyo Beta3 18-10-2011 => Az önce forumda baktım ve romlar bölümünde android yüklemede sorun yaşayan arkadaşları gördüm ve böyle bir konu açma gereği duydum.

Gönderen Konu: [KURULUM] Omnia II Android 2.2 Froyo Beta3 18-10-2011  (Okunma sayısı 30410 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Biyturs_OnSr

  • OmniaTurk Üyesi
  • **
  • İleti: 42
  • Karma: 0
  • Android 2.2 Beta3
  • Kullandığı Rom: WM 6.5 - Android
  • Şehir/ TR Only: Sakarya
  • Telefon Modeli: i8000
Az önce forumda baktım ve romlar bölümünde android yüklemede sorun yaşayan arkadaşları gördüm ve böyle bir konu açma gereği duydum. Aslında kurmak çok kolay, sadece bir kaç adımdan oluşuyor. Cihazınıza herhangi bir zarar gelmez ancak yinede baştan söyliyeyim Cihazınızda oluşabilecek herhangi bir zarardan şahsım veya forum sorumlu tutulamaz tamamen kullanıcının sorumluluğundadır. Neyse, başlayalım. Öncelikle gereksinimler:
 
- Bir adet Samsung Omnia II telefon :D .
- Kart okuyucu.
- En az 2 gb micro sd kart.
- Android kurulum dosyaları. (Android Froyo beta3 Dosyaları 167.6 MB) (Arkadaşlar bu Link Çalışmıyor Çünkü Yeni Bir Sürüm Çıktı Yeni Bir Anlatım Hazırlamam Gerekiyor İsterseniz Buyrun Yeni Sürümün LinkiAndroid CyanogenMOD Beta 2)
 
Eğer yukarıdakiler elimizde varsa kuruluma başlayabiliriz. Kurulum:
 
- Android Froyo beta3 dosyalarını masaüstüne çıkartalım ve olduğu gibi My Storage'a atalım. Yani dosya yöneticine girip my storage'a girdiğimizde şunları görelim:
-o2beta Klasörü
-ext4.tar.gz
-haret.exe
-README.txt
-zImage

 
1-) Micro sd kartımızı bilgisayara takıp FAT32 olarak biçimlendiriyoruz. (Bilgisayarım -> Hafıza Kartına Sağ Tuş Biçimlendir -> Dosya Sistemini FAT32 seçiyoruz -> Başlatıyoruz.)
2-) Micro sd kartı telefona takıp bu sefer telefondan formatlıyoruz. (Ayarlar-> Bellek Ayarları-> Hafıza Kartı-> Biçimlendir)
3-) My Storage-> O2BETA-> androidinstall.exe'yi çalıştırıyoruz. Siyah ekranda beyaz yazılar geçicek sürekli. En fazla 10 dk sürecek bu işlem. İşlem birince telefon kendi kendine reset atacak.
4-) Telefon açıldığında My Storage-> haret.exe'yi çalıştırıyoruz. 5-6 satır beyaz yazı yazdıktan sonra yukarda Android on Omnia 2 Loading.. yazacak ve 2-3 dk sonra android yazısı gelecek. Burası 2-5 dk sonra android açılmış olacak.
 
Çalışan Özellikler:
 
  • Telefon
  • WiFi
  • GPS
  • Veri Aktarımı(GPRS)
  • Sensörler
  • 2D/3D
  • MP4/3GP görüntü oynatma (kamera tuşu şimdilik çalışmıyor.)
  • Fotoğraf (5MP'e yükseltildi) ve video çekme (480p olmasada video çekiliyor)
  • Bluetooth
  • ADB/UMS
  • Otoparlaklık
  • root edilmiş vaziyette
Not1: Küçük bir hata var. Bluetooth veya hoparlör ile konuşurken telefonun ekranı gidiyor. Ekranın tekrar gelmesi için konuşmayı bitirmek gerekiyor.
 
Uyarı: Android micro sd kartınıza kurulur. Dolayısıyla android de iken hafıza kartını çıkarırsanız telefon donar ve bataryayı çıkarıp takmak zorunda kalırsınız.
 
Takıldığınız bir yer varsa sorun veya eksik yazdığım bir yer varsa belirtin. İyi forumlar..
 
-------------------------------------------------------------------- 18.11.2011
GÜNCEL DENENMİŞ MY STORAGE KURULUMU
Yukarıdaki kurulum işlemindeki 4 işlemi aynen yapıyoruz. Daha sonra hafıza kartını telefondan çıkarıp herhangi bir kart okuyucuyla bilgisayara bağlıyoruz. Telefonuda "MY STORAGE" olarak bilgisayara bağlıyoruz. Daha sonra Minitool partition manager programını açıyoruz ve my storage de yukarıdaki "move/resize" tuşunu kullanarak 1128 mb lik boş alan açıyoruz. bu alan "unallocated" (gri renkli) olarak gözükecek. bundan sonrada hafıza kartındaki ext ve linux swap kısmını seçip yukarıdan "copy" tuşuna basıyoruz. bu seferde nereye kopyalanacağını seçeceyimiz bi sayfa açılacak ve daha önceden my storagede 1128mblik unallocated yaptığımız bölümü seçiyoruz. (Tam olarak hatırlamıyorum ama galiba o nereye kopyalanacağını seçtiyimiz sayfada altta logical seçiliydi onu primary yapın.) İşlem biraz uzun sürebilir veya hatada verebilir. bu durumda tekrar kopyalayın. Bu işlemleri yaptıktan sonra my storage içindeki startup txt dosyasını açıyoruz yazıların tamamını siliyoruz ve alttaki yazıyı startup.txt içine kopyalayıp kaydediyoruz. daha sonra my storage içindeki haret.exe yi çalıştırıyoruz. My Storage Kurulumu İçin Shift-pda'ya teşekkürler..

STARTUP.txt
Alıntı
Set kernel zImage
Set ramsize 180*1024*1024
Set mtype 1626
Set ramaddr 0x50000000
Set kernelcrc 1
Set CMDLINE "rootdelay=2 root=/dev/mmcblk1p2 init=/init console=ttySAC2,115200"
setbitp 0x7F008808 5 1
pfw 0x7f005800 4 0x3
pfw 0x7f005804 4 0x805
pfw 0x7f005808 4 0x7
pfw 0x7f00580c 4 0x0
pfw 0x7f005828 4 0x11
pfw 0x7f00582c 4 0x80
boot

 
 
Biyturs_OnSr..
« Son Düzenleme: 18 Mart 2012, 17:26:59 Gönderen: Biyturs_OnSr »

Çevrimdışı zorbey666

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
  • Karma: 0
  • Omnia ile ilgili tüm çözümler Burada :))
  • Kullandığı Rom: wm 6.5
  • Şehir/ TR Only: şanlıurfa
  • Telefon Modeli: i900
Ynt: [KURULUM] Omnia II Android 2.2 Froyo Beta3 18-10-2011
« Yanıtla #1 : 23 Ekim 2011, 04:05:50 »
ben kurdum herşey güzelde arkadaşım my storage piyasada yok telefonun hafızası yok oldu sd kartı biçimlendir dio tekrar sildim yinede anlatımın için tşkler 8)

Çevrimdışı Biyturs_OnSr

  • OmniaTurk Üyesi
  • **
  • İleti: 42
  • Karma: 0
  • Android 2.2 Beta3
  • Kullandığı Rom: WM 6.5 - Android
  • Şehir/ TR Only: Sakarya
  • Telefon Modeli: i8000
[KURULUM] Omnia II Android 2.2 Froyo Beta3 18-10-2011
« Yanıtla #2 : 23 Ekim 2011, 21:17:21 »
ben kurdum herşey güzelde arkadaşım my storage piyasada yok telefonun hafızası yok oldu sd kartı biçimlendir dio tekrar sildim yinede anlatımın için tşkler 8)

Rica ederim. Şimdi söyle açıklıyim, Birincisi, Androide geçiş yapınca Dosyaları'ma girip en üst bölüme gelince "storage" adındaki klasör my storage. İkincisi, anlatımda anlatmadığım bir kısım var. Kuruluma başlamadan önce SD kartınızdaki tüm bölümleri kaldırmanız gerekiyor.
 
Kuramayan yada kurupta sorusu olan varsa sorsun elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Çevrimdışı osman1925

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
  • Karma: 0
  • Omnia ile ilgili tüm çözümler Burada :))
  • Kullandığı Rom: WM6.5
  • Şehir/ TR Only: izmir
  • Telefon Modeli: i8000
Ynt: [KURULUM] Omnia II Android 2.2 Froyo Beta3 18-10-2011
« Yanıtla #3 : 31 Ekim 2011, 01:19:09 »
telefon cok kasıyor bazen nasıl önleyebiliriz?

Çevrimdışı ERSL

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 17
  • Karma: 0
  • Omnia ile ilgili tüm çözümler Burada :))
  • Kullandığı Rom: WM6.5.3 JI1-29017/Android 2.2
  • Şehir/ TR Only: BURSA
  • Telefon Modeli: i8000
Ynt: [KURULUM] Omnia II Android 2.2 Froyo Beta3 18-10-2011
« Yanıtla #4 : 31 Ekim 2011, 17:37:11 »
Paylaşım için teşekkürler...
android 2.2 yi kurdum. Beklediğimden çok daha hızlı ve güzel çalışıyor. Avea hattımın internet ayarlarını yapamadığım için internete çıkamıyorum ve bu yüzden hesap tanımlayıp mail alamıyorum. Bir de sms almıyor telefon android de iken. Onun haricinde gayet güzel çalışıyor. Wifi'den bağlanıp marketten uygulama indirip çalıştırabiliyorsunuz.

Çevrimdışı carpe_diem45

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 5
  • Karma: 0
  • Omnia ile ilgili tüm çözümler Burada :))
  • Kullandığı Rom: wm6.5
  • Şehir/ TR Only: manisa
  • Telefon Modeli: i900
Ynt: [KURULUM] Omnia II Android 2.2 Froyo Beta3 18-10-2011
« Yanıtla #5 : 31 Ekim 2011, 21:10:24 »
öncelikler herkeze iyi akşamlar,
bir kaç sorum olacak

-  1 gb lık sd card ile yapmak mümkün değilmi ?

-  linux yükleme sırasında end?_  diye takılıp kalması 1 gblık sd karttan olabilirmi?




Çevrimdışı nazif21

  • OmniaTurk Üyesi
  • **
  • İleti: 27
  • Karma: 2
  • Omnia ile ilgili tüm çözümler Burada :))
  • Kullandığı Rom: WM6.5
  • Şehir/ TR Only: WM6.5
  • Telefon Modeli: i8000
Ynt: [KURULUM] Omnia II Android 2.2 Froyo Beta3 18-10-2011
« Yanıtla #6 : 01 Kasım 2011, 22:22:35 »
wifi den nete bağlanamadım.. modemi görüyor bağlanıyorum ama nete girmiyor yardımcı olursanız sevinirim


Çevrimdışı Biyturs_OnSr

  • OmniaTurk Üyesi
  • **
  • İleti: 42
  • Karma: 0
  • Android 2.2 Beta3
  • Kullandığı Rom: WM 6.5 - Android
  • Şehir/ TR Only: Sakarya
  • Telefon Modeli: i8000
[KURULUM] Omnia II Android 2.2 Froyo Beta3 05-11-2011
« Yanıtla #7 : 05 Kasım 2011, 00:34:32 »
telefon cok kasıyor bazen nasıl önleyebiliriz?

Bu sorun Android'in SD karta yüklenmesinden kaynaklanıyor. My Storage'a yüklendiğinde kasacağını sanmıyorum. Henüz My Storage'a nasıl yükleneceğini bulamadım. Bulursam buraya eklerim.
 
Paylaşım için teşekkürler...
android 2.2 yi kurdum. Beklediğimden çok daha hızlı ve güzel çalışıyor. Avea hattımın internet ayarlarını yapamadığım için internete çıkamıyorum ve bu yüzden hesap tanımlayıp mail alamıyorum. Bir de sms almıyor telefon android de iken. Onun haricinde gayet güzel çalışıyor. Wifi'den bağlanıp marketten uygulama indirip çalıştırabiliyorsunuz.

Pek SMS alan biri olmadığım için SMS sorununu bilemeyeceğim ama bu internet ayarlarını herhangi bir Android telefonlarının ayarlarının aynısını yaparsanız olacağını düşünüyorum.
 
öncelikler herkeze iyi akşamlar,
bir kaç sorum olacak

-  1 gb lık sd card ile yapmak mümkün değilmi ?

-  linux yükleme sırasında end?_  diye takılıp kalması 1 gblık sd karttan olabilirmi?

Hatanın sebebi SD kartınızın 1 GB olmasından kaynaklanıyor. Ben kurmuştum 1 GB kartlık için olanını şu linkten. Ancak link ölmüş maalesef. İnternette olması gerekiyor. Ancak 1 GB sd karta kurulan versiyon 2.1 ve kamera, bluetooth vs. yok.
 
wifi den nete bağlanamadım.. modemi görüyor bağlanıyorum ama nete girmiyor yardımcı olursanız sevinirim

Benim şimdiye kadar gittiğim heryerde Wi-Fi ağlarına sorunsuz bir şekilde bağlandım, nedense hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.
 
--------
 
Hepinizin ilgisine tek tek teşekkür ederim. Umarım az da olsa yardımcı olabilmişimdir.

Çevrimdışı ERSL

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 17
  • Karma: 0
  • Omnia ile ilgili tüm çözümler Burada :))
  • Kullandığı Rom: WM6.5.3 JI1-29017/Android 2.2
  • Şehir/ TR Only: BURSA
  • Telefon Modeli: i8000
Ynt: [KURULUM] Omnia II Android 2.2 Froyo Beta3 18-10-2011
« Yanıtla #8 : 10 Kasım 2011, 09:24:56 »
internet ayarları için markette bütün operatörlerin apn ayarlarını otomatik yapan bir program var ama onda bile çalışmıyor.
Ayrıca manuel olarakta yazdım ama yine sonuç alamadım.
bilgilerinize...

Çevrimdışı Biyturs_OnSr

  • OmniaTurk Üyesi
  • **
  • İleti: 42
  • Karma: 0
  • Android 2.2 Beta3
  • Kullandığı Rom: WM 6.5 - Android
  • Şehir/ TR Only: Sakarya
  • Telefon Modeli: i8000
Ynt: [KURULUM] Omnia II Android 2.2 Froyo Beta3 18-10-2011
« Yanıtla #9 : 10 Kasım 2011, 11:19:46 »
internet ayarları için markette bütün operatörlerin apn ayarlarını otomatik yapan bir program var ama onda bile çalışmıyor.
Ayrıca manuel olarakta yazdım ama yine sonuç alamadım.
bilgilerinize...

Ayarlar-> Kablosuz ve Ağlar-> Mobil Şebeke -> Paket Veri ü 
Ben paket veriye tik attığımda Avea hattımdan rahatlıkla girebiliyorum internete. Sizde paket veri aktif halde mi ?
 
  Yani sonuçta beta sürümü bu. İnşallah final sürümü çıkarda rahatlarız hepimiz.


GoogleTagged - Etiketler